ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ BAIL IN ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Τα δραματικά γεγονότα του Μαρτίου 2013 όπου συμπολίτες μας έχασαν τις περιουσίες τους (είτε ως καταθέτες, είτε ως κάτοχοι μετατρέψιμων αξιογράφων είτε εν γένει τραπεζικών ομολόγων και μετοχών) έβαλαν την σφραγίδα τους στην ήδη σοβούσα Χρηματοπιστωτική Κρίση μετά την κατάρρευση της LEHMAN BROTHERS το 2008 και την υπαγωγή της Χώρας μας στο Μνημόνιο.

Τα Δικηγορικά μας Γραφεία KYROS LAW OFFICES (www.kyroslawoffices.gr,) ήδη από τα τέλη του 2013, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για όλες σχεδόν τις κατηγορίες ζημιωθέντων επενδυτών, οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε επεκτάθηκαν και σε πολλές άλλες κατηγορίες :

Ομολογιούχοι Ελληνικού Δημοσίου  (Φυσικά Πρόσωπα, Απολυμένοι Ολυμπιακής Αεροπορίας, Εταιρείες Υγείας, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ), Μέτοχοι Τραπεζών που «αναδιαρθρώθηκαν» κλπ.

Για την υπόθεση της Κύπρου, επιδιώξαμε με επιμονή την επιλογή της δωσιδικίας του Διεθνούς Κέντρου για την Επίλυση Διαφορών εξ Επενδύσεων (International Center for the Settlement of Investment Disputes – ICSID) το οποίο εδρεύει στην Washington και επιλαμβάνεται υποθέσεων όπου τα αντισυμβαλλόμενα μέρη έχουν ρητώς υπαγάγει μέσω επικύρωσης Διμερών Συμφωνιών Επενδύσεων (Bilateral Investment Treaties – BIT’s) την δικαστική επίλυση σε Διεθνή Διαιτησία.

Για τον σκοπό αυτό συμπράξαμε κοινοπραξία με δικηγορικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας με το ανάλογο expertise, με έδρα στις ΗΠΑ και την Μ. Βρεττανία, μέσω του γραφείου μας στις ΗΠΑ.

Τα γραφεία αυτά είναι η Grant & Eisenhofer (www.gelaw.com) η Volterra Fietta (www.volterrafietta.com) και η Kessler & Toppaz (www.ktmc.com) των οποίων οι διεθνείς «περγαμηνές» και επιρροή είναι αναμφισβήτητες.

Σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2015, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, προς τους ήδη συμμετασχόντες αιτούντες αλλά και προς τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, ότι η καταχώριση της Ομαδικής Προσφυγής έγινε επισήμως χθές και είναι ήδη ανηρτημένη στον ιστότοπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, με πληρεξούσιους δικηγόρους εκ των γραφείων Grant & Eisenhofer και Volterra Fietta.

https://icsid.worldbank.org/apps/ICSIDWEB/cases/Pages/casedetail.aspx?caseno=ARB/15/49

Εφεξής η ενημέρωση θα γίνεται τακτικά μέσω του ιστοτόπου μας, για όλη την διάρκεια της εκδίκασης της υποθέσεως, η οποία θα διαρκέσει περί τα 3 έτη. Η απόφαση επί της υποθέσεως είναι δεσμευτική, εκτελεστέα  μη υποκείμενη σε ένδικα μέσα και αναμένεται να δημιουργήσει διεθνή νομολογία για ένα ζήτημα που ταλανίζει όλους τους επενδυτές διεθνώς –και κυρίως την Ελλάδα- και αφορά τα πλαίσια προστασίας καταθετών-επενδυτών από Τραπεζικές Κρίσεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους περίπου 1000 αιτούντες που μας εμπιστεύθηκαν, προσβλέποντας στην Διεθνή Δικαιοσύνη.

Χαμένος Αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Με τιμή

Γιάννης Κυριακόπουλος – Μαρία Σκιαδιώτη

KYROS LAW OFFICES

www.kyroslawoffices.gr