ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ »ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Φίλες και φίλοι,

Όπως σας έχουμε πει πολλές φορές ένα από τα προβλήματα του επενδυτικού λογαριασμού , ‘’ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΌ ΤΑΜΙΕΥΤΉΡΙΟ’’ , είναι η επιβάρυνσή του φορολογικά από μισθωτές υπηρεσίες (επιβάρυνση 20% που κρατήθηκε ήδη και θα φτάσει στο 40% με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων). Ποσό , το οποίο πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν. Η φορολόγηση αυτή είναι παράνομη αφού σύμφωνα με εγκυκλίους του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία  το «στεγαστικό ταμιευτήριο» πρέπει να φορολογηθεί μόνο με 5% ! Αντιλαμβάνεσθε τη διαφορά σε βάρος μας.

Το Σεπτέμβριο τα  εννέα μέλη της ΕΦΤΤ υπέβαλαν αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φορολογηθούμε νόμιμα σαν επενδυτικός λογαριασμός με 5%.  Η απάντηση του υπουργείου ήταν αρνητική, αλλά το καλό ήταν ότι δεν απάντησαν καθόλου στις αιτιάσεις μας περί επενδυτικού λογαριασμού και αυτό σημαίνει ότι έχουμε δίκιο.

Έτσι αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε δικαστικά για την διεκδίκηση των ποσών που ήδη παρακρατήθηκαν. Για την δικαστική διεκδίκηση αυτή έχουμε συνεννοηθεί με το δικηγορικό γραφείο  «ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΙΑΔΙΩΤΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» οδό Ομήρου 27, ΤΚ 10672, Αθήνα, τηλ.210-3633104 και 210-3388426.

Συμφωνήσαμε να καταβάλλει όποιος προσφεύγει 160 Ευρώ για δικαστικά έξοδα, και 7% (πλέον ΦΠΑ) επί του επιδικαζόμενου ποσού αμοιβή.  Το δικηγορικό γραφείο έχει προετοιμαστεί και θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να έχουμε απόφαση πριν την ολοκλήρωση της υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ώστε εκτός της επιστροφής του παρακρατηθέντος φόρου να αποφύγουμε και την επιπλέον επιβάρυνση του 20%.

Όποιοι λοιπόν θέλουν να διεκδικήσουν την νόμιμη φορολόγηση και την επιστροφή των χρημάτων μας θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το συμφωνητικό που έχει αναρτηθεί στο site , να καταθέσουν στο λογαριασμό του δικηγορικού γραφείου στην ALPHABANK  στο λογαριασμό  834002002002129 (ΙΒΑΝ GR 4701408340834002002002129) και να φωτοτυπήσουν: το αποδεικτικό κατάθεσης ,την επιστολή εξόφλησης  του προγράμματος,την ταυτότητά τους και να αποστείλουν όλα τα προαναφερόμενα ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς  στο δικηγορικό γραφείο.

http://eftt.gr/eftt/announcements/128-anakoinosi-sxetika-me-ti-forologisi-tou-ependytikou-logariasmou-stegastiko-tamieftirio

Share Post