ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – KYROS LAW OFFICES

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή ενημερώνουμε το κοινό και τους πελάτες μας για την συνεργασία μας στο εξής με τον καταξιωμένο Νομικό-Οικονομολόγο Γιώργο Ρωμανιά, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που αναλαμβάνει η δικηγορική εταιρεία μας.

Με τον Γιώργο Ρωμανιά είχα την τιμή να συνεργασθώ κατά την θητεία μου ως Δ/νων Σύμβουλος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, όπου ανταπεξήλθαμε με επιτυχία στο καταστροφικό για τα Ταμεία PSI, και έκτοτε ανταλλάξαμε αρκετές φορές απόψεις για το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού Συστήματος της Χώρας και τους βέλτιστους τρόπους ενίσχυσης και αξιοποίησης των αποθεματικών. Αλλωστε, ο Γιώργος Ρωμανιάς υπήρξε και ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του ΑΚΑΓΕ, (Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών), με σκοπό την δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου «κουμπαρά» για τις μελλοντικές γενεές..

Ηδη, έχουμε ξεκινήσει μαζί του την επεξεργασία υποθέσεων εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού Τραπεζών και ζητημάτων που αφορούν την δικαστική προστασία εργαζομένων και συνταξιούχων των οποίων τα δικαιώματα επλήγησαν βαρύτατα τα τελευταία 7 χρόνια της εφαρμογής των «μνημονιακών» νόμων.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή από το Γραφείο μας ημερίδος με συντονιστή τον ίδιο και θέματα που αφορούν το Ασφαλιστικό Πρόβλημα της Χώρας, τις νομικές προεκτάσεις και τις Προτάσεις για την μακροπρόθεσμη επιβίωσή του.

 

Γιάννης Κυριακόπουλος

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ, παραλλήλως, πρόσφερε συναφείς υπηρεσίες του και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση που έχουν οργανώσει, κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί.

Συμμετέχει επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό συναφών ημερίδων και συνεδρίων, σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης.

Share Post