Σημαντική επιτυχία του Γραφείου μας: Απόφαση επί Αίτησης Αναστολής & Αίτησης Ακύρωσης Διαταγής Πληρωμής

Σημαντική επιτυχία του Γραφείου μας: 

Με την από 06.02 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών (71/2017) που εκδίκασε για εντολέα του γραφείου μας την αίτηση ακυρώσεως Διαταγής Πληρωμής και την από 02.03 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών (1757/2017) που εκδίκασε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης Διαταγής Πληρωμής, ουσιαστικά αποσβέσθηκε  από σύνολο οφειλής 90.000 ευρώ το ποσόν των 60.000, αφού με την κατάσχεση του λογαριασμού του ουσιαστικά εντελώς απροειδοποίητα ύψους 30.000, έγινε δεκτό ότι η Τράπεζα προέβη σε μερική άφεση χρέους! (454 ΑΚ) .

Σημαντική λεπτομέρεια για την καταχρηστική και συναλλακτικά «ανήθικη» απόφαση της επισπεύδουσας Τράπεζας, ότι έγινε γνωστοποίηση στον εντολέα μας για την δέσμευση-κατάσχεση του υπολοίπου του επαγγελματικού του λογαριασμού όψεως στις 2 το μεσημέρι Μ. Παρασκευής και την Δευτέρα του Πάσχα στις 9 το πρωί έγινε η κατάσχεση. Η τράπεζα γνώριζε ότι στον λογαριασμό αυτό πιστώνονταν χρήματα πελατών του λογιστή-εντολέα μας επί σκοπώ εξοφλήσεως δικών τους υποχρεώσεων προς την εφορία.

Ο εντολέας μας υπέστη σοβαρό κλονισμό, καθώς ετρώθη βάναυσα η συναλλακτική του πίστη και το επαγγελματικό του κύρος έναντι των πελατών του, ενώ επίκειται η εκδίκαση της αγωγής αποζημιώσεώς του κατά της Τράπεζας, καθώς όλο του το κεφάλαιο ύψους 150.000 είχε τοποθετηθεί με πρωτοβουλία της Τράπεζας σε ομόλογα θυγατρικών τραπεζών, που εξ αρχής ήταν μειωμένης εξασφάλισης και σύντομα μηδενίσθηκαν, ως «εγγύηση» (collateral) για την χορήγηση σε αυτόν επαγγελματικού δανείου.

(Ήδη επί της τελευταίας υποθέσεως πρόσφατα δημοσιεύθηκε ad hoc απόφαση του Α.Π. με την οποία καταδικάσθηκε σε αποζημίωση η Τράπεζα, ειδική διάδοχος στην έννομη σχέση της αρχικής δικαιοπαρόχου.

KYROS LAW OFFICES

Δείτε εδώ την απόφαση

Share Post