Εξελίξεις στην υπόθεση των Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου

1. Αντίγραφο εξωδικαστικού συμβιβασμού Εντολέων μας – Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου με Τράπεζα: Η Τράπεζα κατέβαλε το 53,5% της ονομαστικής αξίας του ΟΕΔ παραιτούμενη από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Με το ανωτέρω έγγραφο, αποδεικνύεται περίτρανα το γεγονός ότι ελλείψει επιχειρημάτων και εν όψει του φόβου της επιτυχούς εκδίκασης της υποθέσεως, η Τράπεζα παραιτήθηκε και αποζημίωσε τους εντολείς μας.

Στο μεταξύ, είχε υποβληθεί η ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαίας κ. Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ήδη χρονίζει (17.05.2016), διαπιστώσαμε με οδυνηρή έκπληξη, το εξής γεγονός : Δύο απορριπτικές αποφάσεις κατά εντολέων μας, copy paste (ταυτάλεκτη αντιγραφή) τριών σχεδόν σελίδων, με την ίδια σειρά λέξεων, κομμάτων αυτούσιους δικανικούς ισχυρισμούς κλπ η μία της άλλης!

Κι ενώ μάλιστα ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ήδη η Εποπτική Αρχή (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) έχει επιβάλλει στην ίδια Τράπεζα σειρά προστίμων, για επαναληπτική μάλιστα παράνομη και αντίθετη με την Κοινοτική Νομοθεσία συμπεριφορά!

Γι’αυτό ακριβώς τον λόγο και προβήκαμε στο δεύτερο «βήμα» και καταθέσαμε την κατωτέρω μηνυτήρια αναφορά:

2. Αντίγραφο μηνυτήριας αναφοράς στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης & Εισαγγελέα Αρείου Πάγου σχετικά με το ενδεχόμενο εκδόσεως προαποφασισμένων αποφάσεων, “copy paste” (ταυτάλεκτης αντιγραφής της μίας από την άλλη).

Το οξύμωρό είναι ότι ενώ παγκοσμίως (ICSID, Βελγική Εποπτική Αρχή FSMA, Αυστριακό Εμποροδικείο, κλπ), όπου εν πάσει περιπτώσει αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα οι δικοί μας νομικοί ισχυρισμοί και ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΚΤΟΙ, κι ενώ η Ελληνική Εποπτική Αρχή κάνει το καθήκον της, όπου φυσικά διαπιστώνει παραβατική συμπεριφορά (στις 8 καταγγελίες μας έχει επιβάλλει πρόστιμα τις 7 και την μία φορά απλή «επίπληξη»), τα Ελληνικά Δικαστήρια, φαίνεται ότι αρνούνται να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, παρά το ότι παραδεκτώς προσάγουμε τα σχετικά αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, και παραμένουν προσκολλημένα, έως τώρα τουλάχιστον, σε μια τυποποιημένη και επιπόλαιη προσέγγιση.

Μήπως όμως δεν είναι εντελώς «τυχαίο» αυτό με βάση τα ανωτέρω;

Εάν αυτή μας η μηνυτήρια αναφορά δεν προχωρήσει σε ουσιαστική διερεύνηση, τότε εμείς θα το προχωρήσουμε το θέμα, ενώπιον τη αρμόδιας Αρχής για την διερεύνηση δικαστικής διαφθοράς στις χώρες του ΟΟΣΑ (OECD) αλλά και στα αρμόδια Ευρωπαικά Οργανα.

Αν στη χώρα μας η Δικαιοσύνη συνεχίσει να αποφασίζει με «σημαδεμένη τράπουλα», και μάλιστα υπέρ των ανακεφαλαιοποιηθεισών «με το αίμα» των Ελλήνων Τραπεζών, εν όψει του γιγαντιαίου «ξεκαθαρίσματος» που θα γίνει από τον Αύγουστο σε 400.000 ελληνικές επιχειρήσεις, τους ιδιοκτήτες τους, τους συγγενείς τους και τους εγγυητές τους, εμείς δεν θα το ανεχθούμε.

Εμείς, ως εκπρόσωποι χιλιάδων εντολέων μας με αντιδίκους τις Τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Δημόσιο, το Ελληνικό αλλά και το Κυπριακό Κράτος για το «κούρεμα» του 2013, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Δεν ορρωδούμε πρό ουδεμίας νόμιμης ενέργειας για τη προστασία των δικαιωμάτων των εντολέων μας.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

Γιάννης Κυριακόπουλος
KYROS LAW OFFICES

 

Share Post