Αίτημα Ειδικής Μεταχείρισης των επιχειρηματιών-δανειοληπτών της PROBANK

Σχετ.: Το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπ.Ανάπτυξης με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»

Κύριοι,

Είμαστε Δικηγορική Εταιρεία που εκπροσωπεί εκατοντάδες επιχειρηματίες από όλη τη επικράτεια οι οποίοι υπέστησαν ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή εκ της συμμετοχής τους στις αυξήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας PROBANK, ήδη τεθείσας σε ειδική εκκαθάριση από τον Ιούλιο του 2013. Οι επιχειρηματίες αυτοί, στα πλαίσια της ενισχύσεως της Τράπεζας με σκοπό την άνληση κεφαλαίων για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, ήσαν πελάτες-δανειολήπτες μέσω της ιδίας Τράπεζας σημαντικών κεφαλαίων με σκοπό την χρηματοδότηση των επαγγελματικών τους αναγκών. Ανω των 50 εκατ ευρώ δάνεια έχουν δοθεί υπό την μορφή “κεφαλαίου κινήσεως” σε πολύ μεγάλη ομάδα αυτών των επιχειρηματιών, οι οποίοι ενεχύρασαν τις μετοχές τους στην PROBANKγιά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητος, με την προηγούμενη φυσικά έγκριση της Τράπεζας και της ΤτΕ.

Ετσι, αυτή την στιγμή, οι δανειολήπτες με ενέχυρο μετοχές που έχουν εκμηδενιστεί, βρίσκονται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Το αίτημα που διατυπώνουμε προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων είναι οι επιχειρηματίες-δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας να αντιμετωπισθούν ευνοικά και δίκαια, διαγράφοντας αυτές τις οφειλές τους προς την ειδική διάδοχο Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ, καθώς είναι και άδικο και πρακτικά αδύνατο να εξοφληθούν, οδηγώντας κατά τά άλλα υγιείς επιχειρήσεις στην καταστροφή, ανθρώπους σε απόγνωση και στην ανεργία πολλούς περισσότερους.

Ως δικηγόροι περι των 450 μετόχων συνολικά, και δεδομένης της δικαίας αγανακτήσεως όλων αυτών των ανθρώπων, κρίνουμε σκόπιμο να εξευρεθεί μία λύση, αποκαταστήσεώς τους μέσω της διαγραφής αυτών των υποχρεώσεων, καθώς οι μετοχές πλέον της PROBANK ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, άρα τα δάνεια αυτά είναι εξ ορισμού ΚΟΚΚΙΝΑ!!!

Με εκτίμηση

Ι.Κυριακόπουλος

Διαχειριστής-Εταίρος

ΚYROS LAW OFFICES

www.kyroslawoffices.gr

Share Post