Grant & Eisenhofer : Η πιο «τρομακτική» δικηγορική εταιρεία των ΗΠΑ

Η δικηγορική εταιρεία Grant & Eisenhofer έχει γραφεία σε Delaware, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο. Ιδρύθηκε από τον Stuart Grant και τον Jay Eisenhofer το 1997 ως μια εταιρεία υπεράσπισης μετόχων. Από τότε, έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια για πελάτες, επενδυτές και καταναλωτές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η G&E κατάφερε να κερδίσει για τους καταγγέλλοντες κατά το προηγούμενο έτος συμφωνία ύψους 200 εκατ. δολλαρίων για την Clear Channel Outdoor Holdings Inc. αλλά και αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την Oracle Corp. για μια παρόμοια περίπτωση.

Η G&E έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μερικές από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις για τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης αυτής των 3.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Tyco International Inc. η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη καταβολή μετρητών που έγινε ποτέ στον τομέα αυτό.

Οι επιτυχίες αυτές – σε συνδυασμό με τον διακανονισμό των 257.4 εκατ. δολαρίων κατά μιας θυγατρικής της Pfizer και τα 426 εκατ. δολάρια για την ΕΙ DuPont de Nemours and Co. – έχουν προσδώσει στην εταιρεία μια θέση μεταξύ των πιο «τρομακτικών» δικηγορικών εταιρειών του 2014.

Παρόλο που δεν αύξησε τον αριθμό των δικηγόρων ή των γραφείων της μεταξύ του 2013 και 2014, θεωρείται περισσότερο «τρομακτική» τώρα από ό, τι ήταν πέρυσι, όταν δηλαδή εισήχθη στη λίστα με τις πιο «τρομακτικές» εταιρείες.

Σύμφωνα με τον κ. Grant, «στο γυμνάσιο, το σκληρότερο παιδί συνήθως δεν μπαίνει σε διαμάχες, γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τον προκαλέσει. Είναι πιο εύκολο για εμάς να πετύχουμε έναν πραγματικά καλό διακανονισμό, διότι είμαστε πολύ πιο πρόθυμοι (από ό, τι άλλες εταιρείες) να πάμε σε δίκη.»

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, η G&E προτιμά μια ποιοτική έναντι μιας ποσοτικής προσέγγισης των υποθέσεων. Έχει περίπου 150 με 200 ενεργές υποθέσεις, αριθμός σχετικά χαμηλός, αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτει 72 δικηγόρους που εργάζονται ταυτόχρονα σε 8 έως 10 από αυτές.

Share Post