Ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Επενδυτών και Καταθετών

21 Δεκεμβρίου 2014 – Ξενοδοχείο Hilton – 2:00 μμ:
Ίδρυση του Συλλόγου “Ελλήνων Επενδυτών και Καταθετών”

Επί χρόνια, οι Έλληνες επενδυτές είναι απροστάτευτοι και σφαγιάζονται από τους “αετονύχηδες” του χώρου, από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και την ίδια την Κυβέρνησή τους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποδείχθηκε ανεπαρκής και η Δικαιοσύνη -επί χρόνια- αρνείται να δει το πρόβλημα και να επέμβει.Το επόμενο βήμα θα είναι να μπουν στο στόχαστρο και οι καταθέτες. Όπως ακριβώς συνέβη στην Κύπρο. Οι Έλληνες καταθέτες είναι και αυτοί απροστάτευτοι, μπροστά στην καταιγίδα που μπορεί ξαφνικά να έρθει.
Αυτό που αρνούνται, αδυνατούν ή αδιαφορούν να κάνουν η Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα, θα το κάνουν τα ίδια τα μέλη της κοινωνίας για να αυτοπροστατευθούν.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και δημιουργούμε ένα Σωματείο που θα στελεχωθεί από έμπειρα άτομα του χώρου και από μία εκλεκτή ομάδα νομικών, ώστε να αποτελέσει τη νομική ασπίδα των επενδυτών και των καταθετών, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του χώρου των επενδύσεων και στην εκπαίδευση και ενημέρωση των Ελλήνων επενδυτών και καταθετών.

Οι στόχοι μας είναι να μην ξανασυμβούν ποτέ αυτά που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν στο Χρηματιστήριο και στους επενδυτές των ομολόγων. Να μην επαναληφθεί το πείραμα της Κύπρου και στον ελλαδικό χώρο. Να σταματήσει η αποδόμηση του οικονομικού συστήματος της χώρας.

Το Σωματείο, θα στηρίξει τις υποθέσεις των μικρο-ομολογιούχων που σφαγιάσθηκαν από το PSI του 2012, θα στηρίξει τους αποταμιευτές των κυπριακών τραπεζών και τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών που είδαν τις μετοχές τους να χάνουν έως και το 99,5% της αξίας τους, μέσα σε λίγα χρόνια. Θα αναλάβει νομική δράση για να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί και να κερδηθεί πίσω ό,τι εκλάπη, ή ό,τι χάθηκε από κακούς και δόλιους χειρισμούς, ή από πολιτικά “παιχνίδια”.

Στην ιδρυτική Συνέλευση της Κυριακής 21/12/2014 θα συζητηθούν οι σκοποί του Σωματείου και θα εγκριθεί το Καταστατικό του. Παράλληλα, θα χαραχθούν οι πρώτες δράσεις:
α) Θα υπογραφεί το καταστατικό του Σωματείου και θα αποφασιστεί η πρώτη “διαχειριστική επιτροπή”.
α) Θα αποφασιστούν άμεσες παρεμβάσεις του Σωματείου στην υπόθεση των μικρο-ομολογιούχων.
β) Θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα αποφασιστεί η κατάθεση μαζικής αγωγής κατά των τραπεζών για το ζήτημα του χειρισμού των ομολόγων των χαρτοφυλακίων τους κατά την περίοδο 2009-2012 που είχε σαν αποτέλεσμα τον εκμηδενισμό της αξίας των τραπεζικών μετοχών.
γ) Θα αποφασιστεί ο τρόπος παρέμβασης στο ζήτημα των καταθετών των κυπριακών τραπεζών που -μέσα σε μία νύχτα- χαρακτηρίστηκαν ως επενδυτές και είδαν τις καταθέσεις τους να εξανεμίζονται.
δ) Θα συζητηθούν σειρά από “προστατευτικές” ενέργειες στο μεγάλο ζήτημα του “bail in”, δηλαδή στον κίνδυνο των καταθετών σε περίπτωση μείωσης των κεφαλαίων μίας τράπεζας.
ε) Θα σχεδιαστεί η δράση του Σωματείου, έως την έγκρισή του από τις αρχές και τις πρώτες αρχαιρεσίες.

Δείτε το προτεινόμενο Καταστατικό του Σωματείου. Μπορείτε να προτείνεται διορθώσεις ή άλλες μεταβολές, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να στέλνετε τις παρατηρήσεις σας στο [email protected]
Προτεινόμενο Καταστατικό: https://drive.google.com/file/d/0B9SRw6LGVLGobG1xaXUzMjBuWXc/view?usp=sharing

Εγγραφές μελών στο Σωματείο θα μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια του Money Show (20-21 Δεκεμβρίου 2014) στο περίπτερο της εταιρίας EuroCapital, ή στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ιδρυτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα Τερψιχόρη Β’, στο ξενοδοχείο Hilton (θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης Money Show), στις 2:00 μμ.

Share Post